Анотація курсу. Дисципліна «Менеджмент організацій» спрямована на формування у здобувачів першого (бакалаврського) рівня вищої освіти загальних та фахових компетентностей щодо менеджменту організацій, необхідних для прийняття ефективних управлінських рішень на підставі сформованої релевантної інформації. Дисципліна зорієнтована на вивчення таких питань, як: розуміння концептуальних основ системного управління організаціями; планування розвитку організації та її конкурентоспроможності; вибору і здійснення раціональних форм організації управління за всіма функціональними напрямками організації; використання сучасних ефективних методів робот з персоналом; впровадження ефективних систем мотивації та оплати праці; здійснювання контролю виконання рішень та підтримання виконавської дисципліни, в тому числі з питань оперативного контролю, контролю охорони праці та техніки безпеки; здійснювання контролю з питань екологічної безпеки організації тощо.

Метою вивчення дисципліни є формування систематизованого комплексу знань та практичних навичок з питань сучасного управлінського мислення у менеджерів як основи для прийняття обґрунтованих управлінських рішень у системі управління підприємством на підставі передового зарубіжного досвіду.

Завдання дисципліни - це інтегрована сукупність управлінських відносин у підсистемах організації, її стосунки із зовнішнім середовищем; механізми планування розвитку організації та її конкурентоспроможності; втілення нових ідей та результативних стратегій в діяльність організацій.