Мета дисципліни сформувати у студентів комплекс знань з організації бізнесу; допомогти фахівцю оволодіти інструментарієм прийняття ефективних господарських рішень.
Завдання дати студентам знання суті та форм бізнесової діяльності, навчити принципам вибору певного виду підприємницької діяльності та визначати потребу в інвестиціях при створенні бізнесу, підготовки документів і реєстрації бізнесу певної організаційно-правової форми, укладання угод, прийняття ефективних рішень тощо.

У результаті вивчення дисципліни студент повинен:

знати: сутність і форми бізнесової діяльності, порядок механізм і витрати при створенні бізнесу, функції і правила поведінки бізнесмена, принципи і сутність господарських рішень, що приймаються в бізнесі, порядок ліцензування певних видів підприємництва, заходи запобігання банкротству, податкову систему, облік та звітність тощо.

уміти: обрати вид діяльності і визначити величину інвестицій при створенні бізнесу; підготовити документи і зареєструвати бізнес; укласти угоду (договір) при функціонуванні бізнесу; розробляти заходи щодо прийняття ефективних господарських рішень; розробляти бізнес-плани; організувати облік та звітність, нарахування та перерахунок податків.