Загальна,неорганічна хімія – одна з фундаментальних природничих дисциплін у системі вищої екологічної освіти, знання якої необхідні для плідної, творчої діяльності фахівців у галузі екології. Вона розвиває діалектичний спосіб мислення, розширює й поглиблює наукові знання про матерію, будову і властивості хімічних елементів та їхні перетворення, а також визначає шляхи вирішення прикладних задач у галузі екології. Знання з неорганічної хімії дозволять майбутньому фахівцю оволодіти найсуттєвішим навичками якісного і кількісного прогнозування вірогідності перебігу хімічних реакцій та встановлення механізмів взаємодії неорганічних речовин, що використовуються в екологічній практиці, а також їх біотрансформації в навколишньому середовищі.

 1. Мета курсу – формування наукового світогляду студентів, розвиток у них сучасних форм теоретичного мислення та здатності аналізувати явища, формування умінь і навичок для застосування хімічних законів і процесів у майбутній практичній діяльності, грамотне використання хімічних речовин та матеріалів у екологічній галузі. 

2. Цілі навчання - навчити студентів використовувати основні поняття хімії, основні закони хімії, загальні закономірності перебігу хімічних реакцій, теорію будови атома, теорії хімічних зв’язків, вчення про розчини, загальні відомості про хімічні елементи та їх сполуки у вирішенні конкретних задач у галузі екології у відповідності до сучасних потреб.. 

3. Згідно з вимогами Освітньої програми дисципліна “Загальна та неорганічна хімія” сприяє набуттю студентами компетентностей:  загальні:  здатність застосовувати знання у практичних ситуаціях;  прагнення до збереження навколишнього середовища;  здатність до абстрактного мислення, аналізу та синтезу, вчитися і бути сучасно навченим;  знання та розуміння предметної області та розуміння професійної діяльності;  здатність оцінювати та забезпечувати якість виконуваних робіт.  спеціальні (фахові, предметні):  здатність визначати токсичні речовини, токсини та їх метаболіти у навколишньому середовищі, проводити хіміко-токсикологічні дослідження з метою діагностики забруднень,   здатність організовувати та брати участь у виборі та обґрунтовуванні технологічного процесу, обладнання згідно до вимог Належної виробничої практики (GMP) з відповідною розробкою та оформленням необхідної документації.