Метою курсу “Вступ до фаху” є: формування уявлень про свою професію,  майбутньої діяльності,  шляхів  досягнення  професійного  вдосконалення  в  ній,  формування  початкових знань на базі основного понятійно-термінологічного апарату екології, які вирішили б не тільки сформувати  знання,  уміння  і  навики  з  головного  предмета  своєї  спеціальності,  але також зрозуміти значення для формування своїх професійних знань всього  переліку  нормативних,  фундаментальних  і  професійно-орієнтованих дисциплін,  отримання  початкових  умінь  для  ухвалення  самостійних  рішень.

 Завданням дисципліни є:

1. Ознайомлення з системою підготовки фахівців у ВНЗ, в конкретному  випадку  на  прикладі  Національного університету біоресурсів і природокористування України.

2.  Ознайомлення  з  навчальними  планами  спеціальності  з  метою  цілісного уявлення про формування знань, раціонального планування своєї підготовки; переконатися в тісному зв'язку всіх дисциплін, їх значенні для формування професійної майстерності.

3. Формування початкових знань з екології. Засвоїти ключові поняття з екології, дослідити етапи становлення поняття екології і його подальшу трансформацію.  Зрозуміти  причини  багатозначності  означень  того  або іншого  поняття,  уміти  пояснювати  істотну  різницю  між  означеннями окремих понять, знати історію розвитку своєї спеціальності, перші наукові  роботи  і  навчальні  посібники,  Оволодіти початковими навиками ухвалювати самостійні рішення.

4. Ознайомлення з моделлю фахівця і шляхами послідовного здобуття знань, кваліфікаційними вимогами до фахівця екологічної спеціальності.

5. Вивчення організації і структури державної служби – Міністерства  природних  ресурсів  України.